Μονοπάτια εντός αστικού ιστού

ΕρωτήσειςΚατηγορία: ΠροβολήΜονοπάτια εντός αστικού ιστού
George_S ρώτησε πριν 2 έτη

Υπάρχουν θεματικά μονοπάτια εντός του αστικού ιστού της Αθήνας για τους επισκέπτες της πόλης;

1 Απαντήσεις
Kosta Ntinos απάντησε πριν 2 έτη

Μια βόλτα στα μονοπάτια του λόφου Φιλοπάππου ενδείκνυται, αν επιδιώκετε περπάτημα στη φύση και "γνωριμία" με την ιστορία της Αθήνας.

Στον Υμηττό, κοντά στην μονή Καισαριανής, βρίσκεται ένα βοτανικό μονοπάτι κάθως έχουν σημανθεί με πινακίδες μικρά και μεγαλύτερα φυτά με το όνομά τους στα ελληνικά και λατινικά. Είναι μια διαδρομή φιλική για παιδιά.

Υπάρχει επίσης το «Αττικό Μονοπάτι» που διασχίζει το λεκανοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ενώνει τον Μαραθώνα με τον Πειραιά, συνεχίζει έως τα Μέγαρα και επιστρέφει στην Αθήνα για να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο, το Λαύριο και το Σούνιο, με τελικό μήκος που αγγίζει τα 250 χλμ. Το «Αττικό Μονοπάτι» εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο των μητροπολιτικών μονοπατιών (https://metropolitantrails.org/en/trails) και στοχεύει στην ανακάλυψη σε βάθος του μορφολογικού και οικολογικού πλούτου της Αθήνας, χωρίς μηχανοκίνητο όχημα. Ανάλογα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μέρος αυτού του μονοπατιού και να εξερευνήσετε τον αστικό ιστό της πόλης.